Colombia Excelso Decaf - Bez kofeinu

Colombia Excelso Decaf 250g
179  vč. DPH
Colombia Excelso Decaf 1000g
599  vč. DPH
Dodání do 2 týdnů. více informací.

Kolumbijská, bezkofeinová káva má vyváženou chuť a jemnou kyselost.

Další informace

Složení: 100% arabica (zrnková káva)

100% arabica (zrnková káva)

Odrůda:

arabica

Způsob zpracování: mokré

mokré CO2

Klasifikace zrna: 17/18 (široké až velké zrno)

17/18 (velké zrno)

Původ kávy:

Kolumbie

Kolumbie je asi největším světovým producentem jakostních kávovníkových zrn. Kolumbijská káva je považována jako jedna z nejvyváženějších, je velmi aromatická. Hornatý terén v horských oblastech má velmi rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok. Kávovníky tu totiž dozrávají postupně a v rozličných obdobích.

Způsob přípravy bezkofeinové kávy:

My víme, že milujete kávu, jinak byste tyto řádky nečetli, ale také víme, že ne vždy přijde kofein vhod. Ale co dělat, když potřebuji svou „kávovou dávku“ a je mi kofein odepřen? Sáhnout po bezkofeinové kávě? Chutná vůbec ještě jako káva? Jak se vůbec káva bez kofeinu vyrábí?

Snad vám na všechny tyto otázky uspokojivě odpovíme a vy si  pak s chutí připravíte naši bezkofeinovou kávu Colombia Excelso decaf (kofein odstraněn přírodní cestou, bez použití chemických látek, viz vysvětlení níže).

Způsoby odstranění kofeinu z kávy

Existují dva způsoby, jak z kávy kofein odstranit: pomocí chemických látek nebo přírodní cestou.

Odstranění kofeinu pomocí chemických látek

První způsob se nazývá evropský proces, kdy se káva nejdříve namáčí ve vodě, poté se promyje metylenchloridem, který na sebe naváže kofein. Opět přijde na řadu řádné promytí kávy a vysušení.

Odstranění kofeinu přírodní cestou

Švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process)

První způsob se nazývá švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process). Kávová zrna se namočí do vody na 10 hodin. Voda nasycená kofeinem se následně filtruje přes uhlíkové filtry, které zachytí kofein a tento proces se opakuje tak dlouho, dokud v kávě nezůstane jen 0,1 % kofeinu.

CO2 proces

U této metody jsou kávová zrna napařena a poté za vysoké teploty vystavena proudu oxidu uhličitého zahřátého na extrémně vysokou teplotu. CO2 do sebe kofein pohltí. Oxid uhličitý poté prochází přes uhlíkové filtry. Přesně tak je i připravena naše bezkofeinová káva Columbia Excelso Decaf.

Sparkling Water Process

Tento postup funguje podobně jako CO2 metoda. Rozdíl je pouze v tom, že jakmile se kávová zrna dostatečně nasáknou vodou a začnou uvolňovat kofein, je do vody pod vysokým tlakem přidán oxid uhličitý, na který se kofein naváže. Následně jsou zrna usušena.

A chutná bezkofeinová káva ještě jako káva?

Colombia Excelso Decaf chutná i bez kofeinu skvěle. Ale vyzkoušejte sami.

Přihlášení

Přejít na Můj účet.