Že „kafe“ prostě neodoláte? Jste milovník exotických chutí kávy?

kafe

Blog o kávě e-shopu www.niocafe.cz

Jste u nás správně, čerstvě pražená kávová zrna z několika kontinentů. Pečlivě vybíraná a testovaná těmi nejlepšími znalci kafe!

Výběrová káva NIO cafe

Proč jsme se začali zabývat právě kávou, když v obchodech je dost kávy z dovozu od velkých řetězců a na našem trhu stále více malých soukromých pražíren? 

Jako obchodníci cestujeme po celé republice a opravdu dobrou a čerstvou kávu dostaneme málo kde. Rozhodli jsme se s tím něco udělat. Spojili jsme se s rodinnou pražírnou (dnes našimi přáteli), která praží 5 tun kávy měsíčně. Vše je hlídané počítačem (světlost zrna, teplota, vlhkost) a tak vždy dostáváte stejnou kvalitu. Jestliže si oblíbíte některou kávu, můžete se k ní kdykoliv vrátit a bude stejně dobrá, jako když jste ji ochutnali poprvé. 

Při vymýšlení konceptu, jak celý e-shop uchopit jsme s kolegou pracovali dlouho do noci včetně víkendů, únava byla značná  a soustředění velmi klesalo. Tehdy jsme objevili skvělou relaxační pomůcku Fingercar, která nás během 5 minut skvěle odreagovala a mi se mohli  znovu vrátit do práce. Tehdy jsme objevili její obrovské terapeutické možnosti a proto má své čestné místo i u nás na e-shopu.

 Naši zákazníci dobře vědí, že jejich balení kávy je vždy čerstvě vakuované a přímo z pražírny. Zakládáme si na čerstvosti a prémiové kvalitě, proto se u nás nesetkáte s kávou, která by ležela měsíce na paletách. U nás v NIO cafe dobře víme, že po otevření naší zrnkové kávy, se i u vás příjemně rozvoní…

Zkuste to;-)

  • uvod nio cafe arabica intantni frappe kava gold

Zrna robusty jsou typické svým kulatým tvarem a rovnější středovou rýhou, a zrna arabicy jsou protáhlejší a středová rýha se typicky vlní do výrazného esíčka.

Káva ze zrn robusty je silnější a drsnější, chuť je mírně zemitá a dřevitá.

Chuť arabicy je jemnější a měkčí, daleko více sladší a bohatší. Její vúně je mnohem intenzivnější, proto je také více vyhledávaná. Přidává se také do samotné robusty, která sama o sobě nevyniká ta výraznou chutí

Směs těchto dvou druhů naleznete v našem e-shopu, stačí kliknout na následující odkaz, který vás navede na náš e-shop s pestrou nabídkou výběrové kávy.

mezi kontinenty

Směs Arabica a Robusta www.niocafe.cz

Vybere si u nás každý, nevěříte? Přesvěčte se sami že neodoláte. A jestliže milujete kávu ale kofein vám nedělá dobře? I na vás jsme mysleli, naleznete v naší nabídce ¨decaffe¨bezkofeinovou kávu.

Způsob přípravy bezkofeinového kafe:

My víme, že milujete kávu, jinak byste tyto řádky nečetli, ale také víme, že ne vždy přijde kofein vhod. Ale co dělat, když potřebuji svou „kávovou dávku“ a je mi kofein odepřen? Sáhnout po bezkofeinové kávě? Chutná vůbec ještě jako káva? Jak se vůbec káva bez kofeinu vyrábí?

Snad vám na všechny tyto otázky uspokojivě odpovíme a vy si  pak s chutí připravíte naši bezkofeinovou kávu Colombia Excelso decaf (kofein odstraněn přírodní cestou, bez použití chemických látek, viz vysvětlení níže).

Způsoby odstranění kofeinu z kávy

Existují dva způsoby, jak z kávy kofein odstranit: pomocí chemických látek nebo přírodní cestou.

Odstranění kofeinu pomocí chemických látek

První způsob se nazývá evropský proces, kdy se káva nejdříve namáčí ve vodě, poté se promyje metylenchloridem, který na sebe naváže kofein. Opět přijde na řadu řádné promytí kávy a vysušení.

Odstranění kofeinu přírodní cestou

Švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process)

První způsob se nazývá švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process). Kávová zrna se namočí do vody na 10 hodin. Voda nasycená kofeinem se následně filtruje přes uhlíkové filtry, které zachytí kofein a tento proces se opakuje tak dlouho, dokud v kávě nezůstane jen 0,1 % kofeinu.

CO2 proces

U této metody jsou kávová zrna napařena a poté za vysoké teploty vystavena proudu oxidu uhličitého zahřátého na extrémně vysokou teplotu. CO2 do sebe kofein pohltí. Oxid uhličitý poté prochází přes uhlíkové filtry. Přesně tak je i připravena naše bezkofeinová káva Columbia Excelso Decaf.

Sparkling Water Process

Tento postup funguje podobně jako CO2 metoda. Rozdíl je pouze v tom, že jakmile se kávová zrna dostatečně nasáknou vodou a začnou uvolňovat kofein, je do vody pod vysokým tlakem přidán oxid uhličitý, na který se kofein naváže. Následně jsou zrna usušena.

A chutná bezkofeinová káva ještě jako kafe?

Colombia Excelso Decaf – kafe chutná i bez kofeinu skvěle. Ale vyzkoušejte sami.

kafe-zrnkova-kava

Přihlášení

Přejít na Můj účet.